listopada 02, 2017

Makaron z makrelą wędzoną i szpinakiem

Tradycyjne sposoby na przyrządzenie makreli już trochę mi się znudziły. Wpadłam się na pomysł połączenia tej przepysznej i zdrowej ryby ze szpinakiem. Muszę przyznać, że to bardzo udane połączenie!



Makaron z makrelą i szpinakiem

Makaron z makrelą i szpinakiem


SKŁADNIKI:

  • makaron - u mnie razowe rurki, 80g
  • połówka makreli wędzonej, oczyszczonej z ości
  • szpinak, ok.200g
  • masło klarowane 
  • pieprz ziołowy
  • ząbek czosnku


PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente, wg wskazań na opakowaniu. Szpinak podsmażyć na maśle klarowanym, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i makrelę, popieprzyć do smaku. Poczekać aż woda ze szpinaku odparuje. Gdy makaron się ugotuje, połączyć do z resztą składników. 
Smaczego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 W codzienność , Blogger